TFM Warmte cabine
TFM Warmte cabines bij Line Studio Marianne

TFM warmte cabine

Een van de apparaten die wij in onze studio’s hebben is de TFM warmte cabine. In deze introductie tekst over wat de TFM warmte cabine is zult u een beeld krijgen waarom we met de TFM warmte cabine werken en waarom wij er zo positief over zijn.

De TFM, of wel Thermo Fysische Methode is al dertig jaar een succes: Geen nieuwe methode maar één die zijn sporen reeds heeft verdient. Op universiteiten in Nederland en België is de Thermo Fysische Methode uitvoerig onderzocht en de onderzoekers op beide universiteiten waren onder de indruk van de resultaten. De Thermo Fysische Methode is gebaseerd op algemeen aanvaarde principes uit de sportgeneeskunde, de fysiotherapie en de voedingsleer. Centraal hierin staat de actieve bewegingstherapie. In de door infrarood lampen verwarmde cabine voert U liggend een doelgericht (figuurcorrectie) en medisch verantwoord oefenprogramma uit. Dit programma wordt afgestemd op gewicht, conditie, gezondheid en leeftijd.

Rug en gewrichten worden ontzien doordat de oefeningen liggend worden uitgevoerd. Na verloop van tijd kunnen de oefeningen licht worden verzwaard; er zijn namelijk drie intensiteitsniveaus. Hierdoor blijft het resultaat optimaal. Uw conditie blijft op peil en uw figuur handhaaft het behaalde resultaat als u de cabines blijft gebruiken. De warme infraroodstraling werkt diep in op de spieren, voorkomt daarmee spierpijn en stimuleert de doorbloeding. Hierdoor wordt de afbraak van vetreserves geactiveerd!

Tijdens de bewegingen wordt gebruik gemaakt van verstelbare hand- en voetlussen met daaraan een tegengewicht. Intensieve oefeningen hebben na ongeveer tien sessies het grandioze effect afslankt op de plaatsen waar zij of hij dat wenst.

Dit maakt de cabine bij uitstek effectief voor mensen die willen afvallen en/of het figuur plaatselijk willen corrigeren. Ook is de cabine een prima instrument om spieren te verstevigen.

Bij de Thermo Fysische Methode is het gebruikelijk dat U voor of na de actieve bewegingstherapie in een heerlijk ontspannend ozonbad gaat. De ozon geeft de huid een verjongingskuur en zorgt ervoor dat de huis strakker en elastischer wordt. Tevens zorgt het ozonbad voor verbetering van de doorbloeding, afvoer van afvalstoffen en werkt geweldig tegen cellulite.

In combinatie met een gedegen voedingsadvies gebaseerd op de adviezen van de Nederlandse gezondheidsraad, gaat het U lukken om Uw doel te bereiken.

Het resultaat :

  • 1. Afvallen door een op U afgestemd bewegingsprogramma.

  • 2. Natuurlijke spieropbouw en figuurverjonging door vorming van een “natuurlijk korset”;

  • 3. Een verbeterde conditie, stofwisseling en doorbloeding van lichaam en huid;

  • 4. Verbetering van het afweersysteem, verlichting van veel reumatische en gewrichtsklachten;

  • 5. Bestrijding van de zogenaamde sinaasappelhuid of cellulite;

  • 6. Bestrijding van oververmoeidheid en stress;

  • 7. Positieve effecten op hoge bloeddrukklachten.

De gerichte oefeningen, in combinatie met de korte golf infraroodlampen welke uniek zijn voor de cabines zorgen voor bovenstaande effecten. Zelfs na uitvoering van de bewegingssessie gaat de calorieverbranding nog een tijdje door. Dit is het zogenaamde “afterburn” effect, de periode van verhoogde stofwisseling in rust.